نحوه اجرای سازه lsf

براي اجراي سيستم ساختماني LSF همانند ساير سيستم‌هاي رايج ابتدا طرح‌هاي معماري و سازه‌اي و سپس نقشه‌هاي اجرايي تهيه شده و بر اساس آن ساختمان اجرا مي‌شود. مراحل اجراي سيستم در ادامه ارائه شده است.

1- شالوده
براي نصب ديوارها و برپايي سيستم مطابق شكل‌هاي زیر، شالوده نواري به عمق 40 تا 50 سانتي‌متر اجرا مي‌شود. همان‌طور كه ملاحظه مي‌شود پس از آرماتور بندي، قالب بندي و بتن‌ريزي، انكربولت‌ها در فواصل استاندارد داخل شالوده تعبيه مي‌شوند تا با استفاده از آنها بتوان ديوارها را اجرا نمود. فواصل استاندارد معمولاً بين 40 تا 60 سانتيمتر مي‌باشند.

قالب‌بندي شالوده نواري

اتصال استاد‌ها به تراك كف در سیستم LSF.

2- ديوار
پس از اجراي پي نوبت به برپايي ديوار‌ها مي‌رسد. براي اجراي ديوار با استفاده از انكربولت‌هايي كه از قبل به اين منظور كارگذاشته شده‌اند، ابتدا تِراك‌هاي كف(رانِرها) نصب مي‌شوند و سپس اِستادها به صورت كشويي داخل ترا‌ك كف قرار مي‌گيرند. منظور از تراك اعضاي افقي است كه از بالا و پائين به صورت كشويي استادها را در بر مي‌گيرند. استادها اعضاي قائم و اصلي در برپايي ديوارها مي‌باشند كه نقش آنها در سيستم سازه‌اي، تحمل بارهاي ثقلي است. مراحل اجراي ديوار در شكل‌هاي زیر نشان داده شده است.
بنابراين اجزاء تشکيل دهنده ديوارهاي باربر و غير باربر سيستم ساختماني LSF، استادها و تراك‌ها مي‌باشند که به شكل پانلي بارهاي عمودي و جانبي را به تكيه‌گاه انتقال مي‌دهند. ديوارهاي باربر به عنوان انتقال دهنده بارهاي عمودي ساختمان و به عنوان نگهدارنده نماي خارجي بنا و نيز جذب کننده بارهاي جانبي ساختمان از جمله باد و زلزله عمل مي‌نمايند، در صورتي‌که ديوارهاي غير باربر معمولاً براي جدا سازي فضاهاي داخلي بنا مورد استفاده قرار مي گيرند. استادهاي فولادي را معمولاً از قبل براي عبور دادن تاسيسات (الکتريکي و مکانيکي) سوراخ کاري مي كنند و همان‌طور كه گفته شد اين استادها را معمولاً از بالا و پائين با فواصل 40 يا 60 سانتي‌متري به تراك‌ها (عناصر اصلي افقي) اتصال مي‌دهند. در سيستم ساختماني LSF معمولاً ديوارها با اتصال دادن استادهاي فولادي به تراك‌هاي فولادي، بادبندي شده و با نصب پانل‌هاي گچي به شکل پانلي ساخته مي‌شوند. در صورت اضافه کردن بادبند اين شيوه ساخت براي مقاومت در برابر بارهاي جانبي، از جمله بارهاي حاصل از باد و زمين لرزه بسیار مناسب مي‌باشد. در شكل‌هاي زیر نحوه‌ي قرارگيري بادبندها در سيستم LSF مشاهده مي‌شود. با توجه به اينكه مهاربندها از ورق‌هاي نازك به ضخامت mm 8/0 تا mm 2 ساخته مي‌شوند، اين اعضاء تنها قادر به تحمل نيروهاي كششي هستند. براي اطمينان از اينكه مهاربندها بلافاصله پس از رويارويي با بارهاي جانبي شروع به باربري مي‌نمايند، اجراي اين اعضاء معمولاً توأم با اعمال پيش كشش اوليه خواهد بود.
نكته‌ي جالب توجه در اجراي مهاربندها در سيستم LSF اين است كه بر خلاف سازه‌هاي فولادي معمولي كه مهاربندهاي ضربدري تنها در دو انتهاي خود به قاب اتصال دارند، در سيستم LSF مهاربندها علاوه بر اتصالات انتهايي، با استفاده از پيچ‌هاي خودكار به تمام اِستادهاي مياني نيز متصل مي‌گردند. در شكل زیر اتصال مهاربندها به اِستادها مشاهده مي‌شود.

 

3- سقف
شيوه‌هاي اجرايي گوناگوني براي سقف‌ها و بام در سيستم LSF بکار گرفته مي‌شود به طوري‌كه انواع بام‌ها از فرم‌هاي ساده مسطح گرفته تا بامهاي متقاطع با شيب‌هاي غير مساوي قابل اجراء مي‌باشند. دو نوع از معمول‌ترين شيوه اجراي بام‌ها عبارتند از:
– خرپاهاي سقفي كه معمولاً جهت اجرای بام ها ی شیبدار به کار می روند.
– سيستم تيرريزي مسطح كه معمولاً بين تكيه‌گاه‌ها يا ديوارهاي باربر مشترك براي اجراي سقف‌هاي طبقات استفاده مي‌ شود.
در اجرای سقف‌هاي مياني (طبقات) در سيستم LSF تيرريزي‌ها عموماً در امتداد استادهاي ديوار انجام مي‌گيرد. هر يك از تير‌ها معمولاً بار خود را مستقيماً به استادها منتقل مي‌نمايند. قطعات فوق معمولاً با اشکالC و يا Z ساخته و اجراء مي‌شوند.
پوشش اين نوع سقف‌ها معمولاً با بتن ريزي و يا با نصب تخته‌هاي چوبي يا ورق های موج دار انجام مي‌شود. در مناطقي كه وزش باد شديد داشته و يا زلزله خيز مي‌باشد، قاب سقف را بايد مهاربندي کرد. علاوه بر آن براي مقاومت در برابر بار باد و بلند شدن بام بايد اتصال مناسبي بين ديوارهاي باربر و سقف انتخاب نمود. در شكلهاي زیرتصاويري از اجراي پوشش سقف در سيستم LSF مشاهده مي‌گردد. اجراي فوم و روفيكس علاوه بر ايجاد عايق صوتي و حرارتي مناسب، از نفوذ شيره‌ي ملات در هنگام کف سازی جلوگيري مي‌نمايد.

تیرچه ها در سقف مسطح

4- تأسيسات
همان‌طور كه گفته شد اعضایی كه به عنوان تير‌چه‌هاي سقف يا استاد‌هاي ديوار به كار مي‌روند در طول عضو داراي سوراخ‌هایی هستند كه براي عبور و نصب تأسيسات تعبیه شده اند. با توجه به پيش‌ساخته بودن سيستم و بهره‌گيري از اتصالات پيچي امكان دسترسي به اتصالات جهت تعمير و يا تعويض برخي قطعات به سادگي امكان‌پذير بوده و به عنوان يكي ديگر از مزاياي سيستم LSF كه منجر به افزايش عمر مفيد ساختمان نيز خواهد شد، محسوب مي‌گردد.

عبور لوله‌ها از فضاي موجود بين استادها.

5- پوشش خارجی
اين شركت براي پوشش بدنه خارجي بناهاي پيش ساخته خود ابتدا يك لايه فوم با ضخامت 4 ميليمتر اجرا می نماید و پس از آن ازتخته ها ی سيمانی(سمنت برد) يا نماي كامپوزيت آلومينيومي رنگي و يا در محل هايي از سنگ و آجر استفاده می كند كه به سازه ملحق می شوند. بر روي سمنت برد مي توان از انواع رنگ نما با كيفيت بالا و ماندگاري طولاني، سنگ تزييني، آجر و كنيتكس استفاده نمود .به طور كلي قابليت اجراي انواع نما بر روي اين بردهاي سيماني وجود دارد .

نمای سمنت بورد در سیستم LSF.
6- پوشش داخلی دیوارهای جانبی و تیغه های داخلی
براي پوشش كليه سطوح از گچ برگ كناف يا سمنت برد استفاده میشود كه در محيط هاي مرطوب تا ارتفاع مناسب بر روي آنها از كاشي استفاده می شود در ساير محيط ها بسته به كاربري بنا از كاغذ ديواري ، رنگ هاي مناسب نما و ساير پوشش هاي متداول داخلي استفاده می شود .

اجرای کاغذ دیواری در سیستم LSF.
7- پوشش کف
کف کل مجموعه پس از انجام ایزولاسیون و تعبیه لوله های فاضلاب از انواع سرامیک مرغوب و مقاوم، پارکت، کف پوش های PVC استفاده می شود.

کف پوش PVC.
8- پوشش بام
براي پوشش سقف از انواع پوشش های مرسوم سقفي نظير ساندويچ پانل، دكرا، سفال، شينگل و … استفاده مي شود.

پوشش ساندویچ پانل در سیستم LSF.
9- عایق بندی و سقف کاذب
در این مرحله از انواع تایل های کناف، تایل های PVC يا ساير پوشش هاي رايج سقف كاذب استفاده خواهد شد .همچنین جهت جلوگيري از هرگونه اتلاف انرژي حرارتي و برودتي، از درز بندي مناسب و عايق پشم سنگ استفاده مي شود .

عایق پشم سنگ در فضای خالی دیوارها.
10- درب و پنجره ها
درب ورودي چوبي و همه درب هاي داخلي از نوع HDF خواهند بود. پنجره ها از نوع UPVC با شيشه هاي دوجداره، PVC فلزي يا آلومينيومي با كيفيت مطلوب تهيه مي شود .

پنجره دو جداره در سیستم LSF.
11- تأسیسات برقی و مکانیکی
در این بخش تاسیسات برقی و مکانیکی در سیستم LSF معرفی می شوند.
11- 1 سیستم روشنایی
جهت سيستم برقي از انواع لوله هاي پلي آميد و سيم هاي افشان خراسان و كليد و پريز درجه يك ايراني استفاده خواهد شد.
11- 2 لوله کشی گاز جهت سرمایش و گرمایش
لوله كشي گاز از نزديك ترين محل قابل انشعاب تا محل نصب پكيج شوفاژ يا بخاري گازي با استفاده از لوله هاي سياه بدون درز ايراني با اتصالات مرغوب، انجام خواهد شد. جهت نصب سیستم سرمایش از كولر آبي يا گازي وبرای تأمین گرمايش ساختمان نیز از گاز طبيعي استفاده خواهد شد که البته در این زمینه شرکت دز بن سازه شایگان استفاده از فناوری سلولهاي خورشيدي را پیشنهاد می نماید. برای تأمین آب سرد و گرم در شوفاژها، لوله های نیوپایپ یا لوله های پوش فیت (PUSH FEET) به کار می رود.
11- 3 سیستم فاضلاب
جهت اجرای سیستم فاضلاب، لوله هاي پليكا فشار قوي يا لوله هاي پوش فيت مورد استفاده قرار می گیرند.
جهت اجرای محیطی زیبا و دلپذیر ابتدا طراحی داخلی ساختمان با استفاده از کادر مهندسین معمار مجرب شرکت و بر اساس نظر و سلیقه کارفرما انجام خواهد شد و سپس طبق نقشه های اجرائی تهیه شده دکوراسیون داخلی اجرا می گردد. اجرای کابینت به توصيه كارفرما و رعايت كليه مسائل ايمني اجرا خواهد شد. در آشپزخانه و سرویس ها چيني آلات بهداشتي درجه يك و شير آلات ايراني مورد استفاده قرار مي گيرد .

استفاده از سلول­های خورشیدی در سیستم LSF.
12- تزئینات و مبلمان داخلی
جهت اجرای محیطی زیبا و دلپذیر ابتدا طراحی داخلی ساختمان با استفاده از کادر مهندسین معمار مجرب شرکت و بر اساس نظر و سلیقه کارفرما انجام خواهد شد و سپس طبق نقشه های اجرائی تهیه شده دکوراسیون داخلی اجرا می گردد.
اجرای کابینت به توصيه كارفرما و رعايت كليه مسائل ايمني اجرا خواهد شد. در آشپزخانه و سرویس ها چيني آلات بهداشتي درجه يك و شير آلات ايراني مورد استفاده قرار مي گيرد .

 

مزایای سازه LSF
• كاهش نيروهاي لرزه اي
•عملكرد لرزه ای مناسب
• كاهش قابل توجه زمان ساخت
• بازگشت سريع سرمايه اوليه
• سازگاري با محيط زيست و رعايت اصول ساخت و ساز پايدار
• دوام و پايداري سازه و افزايش عمر مفيد ساختمان
• كاهش هزينه هاي تعمير و نگهداري ساختمان
• سبكي سازی و افزایش مقاومت و پایداری ساختمان
• سادگي در پيش ساختگي و توليد انبوه
• نصب سريع و آسان
• دقت بالا در اجراي جزئيات
• عدم قابليت اشتعال
• مقاومت بالا در برابر پوسيدگي و حمله موريانه ها
• عدم وجود افت و خزش در دماهاي محيطي
• كيفيت يكنواخت
• حمل و نقل اقتصادي
• قابليت بازيافت مصالح

 

کاربردهای سیستم LSF
ازآنجا که برای برپایی سیستم LSF نسبت به دیگر سازه­ ها از مقاطع سرد نورد شده (Cold Formed Steel frame) استفاده می­شود؛ مزایای کاربردی به شرح زیر حاصل می­شود:
1- براي بارهاي نسبتا سبك و يا دهانه ­هاي كوتاه مي­توان اعضاي سبكي توليد نمود. (سبک سازی)
2- اعضاي با شكل غير معمول را مي­توان با استفاده از عمليات نورد سرد توليد نمود كه در نتيجه نسبت مقاومت به وزن آنها بسيار قابل توجه باشد.(افزایش بازده مقاومتی)
3- پانل­ها و عرشه­ هاي باربر مي­توانند سطوح قابل استفاده­اي را براي ساخت كف ، سقف و ديوارها ايجاد نمايند. همچنين در مواردي آنها مي­توانند سطوح بسته­ اي را براي عبور كانال­هاي تأسيساتي ايجاد نمايند.
  4- پانل­ها و عرشه­ ها نه تنها توانايي مقابله با بارهايي كه به صورت عمود بر سطح آنها وارد مي­شوند را دارند؛ بلكه در صورت ايجاد اتصال كافي در بين خود اين اعضاء و اعضاي نگهدارنده آنها مي­توانند به عنوان پانل­هاي برشي براي مقابله با نيروهايي كه در صفحه آنها وارد می­شوند؛ قابل اتکا باشند.